در این پژوهش تاثیر دما و زمان آستمپرینگ و بازپخت بر خواص مکانیکی و ریز ساختار چدن نشکن آستمپر (ADI) مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور نمونه های ضربه از چدن نشکن Mn % wt5/0 تهیه و در دماهای 315,275 و 350 در مدت زمانهای 1 تا 240 دقیقه آستمپر شدند. سپس عملیات بازپخت نمونه های ADI با خواص مکانیکی بهینه در دماهای 350 و 500 در مدت زمانهای مختلف صورت گرفت. جهت بررسی تغییرات ریز ساختاری از میکروسکوپهای نوری و الکترونی روبشی (SEM) استفاده گردید.
نتایج حاصل از آزمایشها نشان می دهد که بیشترین مقاومت به ضربه در دمای آستمپرینگ 350 و در مدت زمان 90 دقیقه حاصل می شود, و با افزایش تعداد گرافیتهای کروی در واحد سطح, مقاومت به ضربه افزایش می یابد. علاوه بر این نتایج نشان می دهند که بازپخت در دماهای 350 و 500 موجب کاهش انرژی ضربه میگردد و این کاهش با بازپخت در دمای 500 بیشتر میشود که جهت جلوگیری از افت بیشتر خواص مکانیکی , مدت زمان نگهداری نمونه در دمای بالا با توجه به میزان دما, بایستی کنترل شود.
آبادی, محمود نیلی احمد, & کاسگری, داود محمد تبار. (1376). تاثیر عملیات حرارتی آستمپرینگ و بازپخت بر ریز ساختار و خواص مکانیکی
چدن نشکن wt 5/0%منگنز. نشریه دانشکده فنی, 30(2), -.
MLA
محمود نیلی احمد آبادی; داود محمد تبار کاسگری. "تاثیر عملیات حرارتی آستمپرینگ و بازپخت بر ریز ساختار و خواص مکانیکی
چدن نشکن wt 5/0%منگنز", نشریه دانشکده فنی, 30, 2, 1376, -.
HARVARD
آبادی, محمود نیلی احمد, کاسگری, داود محمد تبار. (1376). 'تاثیر عملیات حرارتی آستمپرینگ و بازپخت بر ریز ساختار و خواص مکانیکی
چدن نشکن wt 5/0%منگنز', نشریه دانشکده فنی, 30(2), pp. -.
VANCOUVER
آبادی, محمود نیلی احمد, کاسگری, داود محمد تبار. تاثیر عملیات حرارتی آستمپرینگ و بازپخت بر ریز ساختار و خواص مکانیکی
چدن نشکن wt 5/0%منگنز. نشریه دانشکده فنی, 1376; 30(2): -.