TY - JOUR ID - 13389 TI - تاثیر عملیات حرارتی آستمپرینگ و بازپخت بر ریز ساختار و خواص مکانیکی چدن نشکن wt 5/0%منگنز JO - نشریه دانشکده فنی JA - JFE LA - fa SN - 0803-1026 AU - آبادی, محمود نیلی احمد AU - کاسگری, داود محمد تبار AD - Y1 - 1997 PY - 1997 VL - 30 IS - 2 SP - EP - DO - N2 - در این پژوهش تاثیر دما و زمان آستمپرینگ و بازپخت بر خواص مکانیکی و ریز ساختار چدن نشکن آستمپر (ADI) مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور نمونه های ضربه از چدن نشکن Mn % wt5/0 تهیه و در دماهای 315,275 و 350 در مدت زمانهای 1 تا 240 دقیقه آستمپر شدند. سپس عملیات بازپخت نمونه های ADI با خواص مکانیکی بهینه در دماهای 350 و 500 در مدت زمانهای مختلف صورت گرفت. جهت بررسی تغییرات ریز ساختاری از میکروسکوپهای نوری و الکترونی روبشی (SEM) استفاده گردید. نتایج حاصل از آزمایشها نشان می دهد که بیشترین مقاومت به ضربه در دمای آستمپرینگ 350 و در مدت زمان 90 دقیقه حاصل می شود, و با افزایش تعداد گرافیتهای کروی در واحد سطح, مقاومت به ضربه افزایش می یابد. علاوه بر این نتایج نشان می دهند که بازپخت در دماهای 350 و 500 موجب کاهش انرژی ضربه میگردد و این کاهش با بازپخت در دمای 500 بیشتر میشود که جهت جلوگیری از افت بیشتر خواص مکانیکی , مدت زمان نگهداری نمونه در دمای بالا با توجه به میزان دما, بایستی کنترل شود. UR - https://jfe.ut.ac.ir/article_13389.html L1 - https://jfe.ut.ac.ir/article_13389_405a50296b72d06443527b1eb1d65633.pdf ER -