فورفورال یکی از مهمترین و پرمصرف ترین ترکیبات آلی است که امروزه به روش هیدرولیز اسیدی،از انواع پس ماندهای کشاورزی تولید میشود. در این مقاله بررسی عمل هیدرولیز به دو روش ناپیوسته و مداوم،به ترتیب با استفاده از آب و بخار آب اشباع به انجام رسیده است. در هر دو روش ،پارامترهای مؤثر در تولید فورفورال شناسایی شده و مورد بررسی تجربی قرار گرفته اند، به گونه ای که میتوان برای هر یک از پارامترها، در شرایط عملیاتی دامنه مناسبی را ارائه کرد . مهمترین پارامترهای تاثیرگذار را در هر دو روش، میتوان ؛نوع خوراک،زمان واکنش،دمای واکنش،میزان کاتالیزور و نوع کاتالیزور مصرفی دانست، ضمن اینکه میزان مایع و بخار مصرفی نیز در هر دو روش از اهمیت قابل توجهی برخوردارند. در روش اول با استفاده از باگاس و در مقادیر مشخصی از پارامترهای حاکم بر سیستم، بازده فورفورال تولیدی 61/8 گرم،به ازاء 100 گرم باگاس خشک مصرفی،بدست آمده است. همچنین در روش دوم و با بهره گیری از سبوس برنج و در شرایط تعریف شده ای از پارامترهای حاکم بر سیستم ،84/6 گرم فورفورال به ازاء 100 گرم سبوس برنج خشک،تولید شده است.
حمیدی, علی اصغر, عبادی, مجید. (1378). بررسی تجربی عوامل مؤثر در تولید فورفورال به روش هیدرولیز اسیدی
پس ماندهای کشاورزی. نشریه دانشکده فنی, 33(4), -.
MLA
علی اصغر حمیدی; مجید عبادی. "بررسی تجربی عوامل مؤثر در تولید فورفورال به روش هیدرولیز اسیدی
پس ماندهای کشاورزی". نشریه دانشکده فنی, 33, 4, 1378, -.
HARVARD
حمیدی, علی اصغر, عبادی, مجید. (1378). 'بررسی تجربی عوامل مؤثر در تولید فورفورال به روش هیدرولیز اسیدی
پس ماندهای کشاورزی', نشریه دانشکده فنی, 33(4), pp. -.
VANCOUVER
حمیدی, علی اصغر, عبادی, مجید. بررسی تجربی عوامل مؤثر در تولید فورفورال به روش هیدرولیز اسیدی
پس ماندهای کشاورزی. نشریه دانشکده فنی, 1378; 33(4): -.