در ادبیات علمی مربوط به سازههای دریائی، یکی از روشهای توجیه طبیعت تصادفی امواج اقیانوسها استفاده از خصوصیات آماری آنها میباشد. برای سادهتر کردن مطالعات یک موج تصادفی پارامترهای مختلف آن از قبیل سطح موج، ارتفاع و پریود موج به صورت توابع احتمال مورد مطالعه قرار میگیرند. از آنجائیکه نیروهای اصلی حاکم بر سازههای دریائی نیروی ناشی از امواج دریا میباشد، چنانچه بتوان واکنش سازهها، از جمله لنگر ناشی از نیروهای طولی و عرضی و نیز لنگر کل وارده بر پایهها که از واکنشهای مهم تلقی میشوند را در مقابل امواج تبیین کرد قدم اصلی برای طراحی و اجرای سازهها برداشته شده است. در این مقاله امواج تصادفیای که شرح انجام آزمایش های آنها بر روی نمونههای پایه استوانهای، ارائه خواهد شد، مورد بررسی و تحقیق قرار میگیرند. نوسانات بعضی از واکنشهای نمونهها اعم از خطی یا غیرخطی بصورت آماری مورد بحث قرار گرفته و سپس تحلیل طیفی انجام شده و در نهایت تحلیل آماری دامنه آنها بررسی و توابع احتمال حاکم بر آنها تعیین میگردد.
یقین, محمدعلی لطفاللهی, & مجتهدی, علیرضا. (1386). توابع احتمالی حاکم بر نیروها و لنگرهای ناشی از امواج تصادفی دریا بر پایه قائم. نشریه دانشکده فنی, 41(8), -.
MLA
محمدعلی لطفاللهی یقین; علیرضا مجتهدی. "توابع احتمالی حاکم بر نیروها و لنگرهای ناشی از امواج تصادفی دریا بر پایه قائم", نشریه دانشکده فنی, 41, 8, 1386, -.
HARVARD
یقین, محمدعلی لطفاللهی, مجتهدی, علیرضا. (1386). 'توابع احتمالی حاکم بر نیروها و لنگرهای ناشی از امواج تصادفی دریا بر پایه قائم', نشریه دانشکده فنی, 41(8), pp. -.
VANCOUVER
یقین, محمدعلی لطفاللهی, مجتهدی, علیرضا. توابع احتمالی حاکم بر نیروها و لنگرهای ناشی از امواج تصادفی دریا بر پایه قائم. نشریه دانشکده فنی, 1386; 41(8): -.