%0 Journal Article %T بررسی اثر عملیات حرارتی محلول سازی بر ریزساختار و خواص سایشی آلیاژ آلومینیم 332 %J نشریه دانشکده فنی %I دانشکده فنی %Z 0803-1026 %A اسحاقی, اکبر %A راثی زاده غنی, جعفر %A Ghasemi, H. %A تقی آبادی, رضا %D 2009 %\ 06/22/2009 %V 43 %N 2 %P - %! بررسی اثر عملیات حرارتی محلول سازی بر ریزساختار و خواص سایشی آلیاژ آلومینیم 332 %K آلیاژ آلومینیم 332 %K ترکیبات بین فلزی %K سایش %K محلول سازی %R %X در این تحقیق، تأثیر عملیات حرارتی 6T بر ریزساختار و خواص سایشی آلیاژ 332 حاوی 2/1 درصد آهن بررسی شده است. نتایج نشان می‌دهد که انجام عملیات حرارتی فوق روی نمونه‌ها علاوه بر تغییر مورفولوژی تیغه‌های فاز سیلیسیم یوتکتیک از حالت سوزنی به کروی و حذف نقاط تمرکز تنش، سبب انحلال و خرد شدن ترکیبات غنی از آهن مخرب و سوزنی شکل ?-Al5FeSi می‌شود. میزان کاهش طول این فاز نا‌مطلوب با افزایش درجه حرارت و زمان عملیات محلول سازی افزایش می‌یابد، به طوری‌ که پس از 14 ساعت عملیات محلول سازی در دمای 520 درجه سانتی گراد، طول متوسط تیغه‌های ? حدود 70 درصد کاهش یافته و کرویت آنها افزایش می‌یابد. نتایج آزمایش سایش، نشان دهنده افزایش مقاومت به سایش در نمونه‌های عملیات حرارتی شده تا حدود 40 درصد است. %U https://jfe.ut.ac.ir/article_20290_0bb2476fa5f2ad2aeeb4c6661a37643c.pdf